Výjimečná kvalita

Máme vysoké nároky. Především na sebe

Nadstandardních výsledků lze dosáhnout pouze používáním těch nejlepších surovin. Naši experti proto provádějí rozmanité procesy – například organoleptické testy a analýzy, kontrolu našich dodavatelů a přijímají opatření vedoucí k zajištění bezpečnosti potravin a vysledovatelnosti surovin. Stejné nároky samozřejmě klademe i na jejich zpracování.

Otázka chuti


Rozsáhlé a striktní kontroly kvality jsou ve společnosti Ferrero samozřejmým standardem, neboť obchodní model Ferrero je zaměřen na garanci maximální čerstvosti a kvality produktů napříč celým hodnotovým řetězcem. Proto sledujeme celý životní cyklus produktu počínaje výběrem suroviny a obalu přes distribuci hotového produktu až po jeho dodání do supermarketu. Jaký je přitom náš hlavní cíl? Chceme nabídnout zákazníkům – a to na celém světě – produkty, které budou vždy splňovat ty nejvyšší nároky na kvalitu a čerstvost. Nedílnou součástí naší důsledné kontroly kvality je i fakt, že pokud nemůžeme plně garantovat optimální organoleptické vlastnosti našich produktů, neváháme je stáhnout z trhu. To je důležité zejména s ohledem na kvalitu našich pralinek, které jsou citlivé na teplo, a proto je v letních měsících nenabízíme.

Kvalita ověřená v našich výrobních závodech

Vynikající kvalitu a bezpečnost našich produktů zajišťuje systém interních procesů založený na pravidelných a častých kontrolách, které jsou prováděny v našich výrobních závodech i napříč celým logistickým řetězcem. Abychom mohli zajistit dodržení přísných požadavků, provádíme pravidelné kontroly v každém výrobním závodě i každé skladové hale podle nejrůznějších specifikací. Celý kontrolní systém je kromě toho auditován a certifikován nezávislými externími certifikačními orgány.
V našich výrobních závodech používáme program, který byl vyvinut speciálně pro naše potřeby a který nám umožňuje shromažďovat na globální a centrální úrovni rozsáhlá data a výsledky všech testů kvality prováděných v našich závodech a navzájem je porovnávat. Během výrobního procesu jsou prováděny různé senzorické testy, které nám umožňují získat ucelenou představu o vzhledu, aromatu a chuti polotovarů i hotových výrobků. Tisíce testovačů ve všech společnostech Ferrero provádějí každoročně stovky tisíc individuálních testů. Díky tomu můžeme garantovat nejen vysokou kvalitu našich produktů, ale také zcela vědomě pěstujeme kulturu chuti, která je předávána z generace na generaci. Jako příklad uveďme originální recepturu Nutelly, pralinek Mon Chéri a jiných tradičních produktů.

Ke zdokonalení našeho rozsáhlého systému řízení kvality přispívají rovněž moderní logistické systémy a převážně přímé dodávky do prodejní sítě.

Kvalita v číslech

  • 15 našich výrobních závodů na celém světě používá integrovaný systém zpracování údajů o kvalitě.
  • 17 výrobních závodů již získalo pro svůj systém řízení kvality certifikaci v oblasti ISO 9001:2008.
  • 14 výrobních závodů bylo certifikováno nezávislými externími orgány podle standardů pro systémy řízení bezpečnosti potravin.
  • 14 výrobních závodů Ferrero získalo dokonce certifikaci podle systému FSSC 22000, který představuje nejvyšší certifikační úroveň v oblasti bezpečnosti potravin.