SUROVINY
Vynikající jakost našich surovin je klíčovým faktorem úspěchu našich výrobků.
Za tímto účelem je přímo i nepřímo vyhledáváme konstruktivní dialog se všemi našimi partnery, vládami zemí, kde působíme, a institucemi, které chtějí regulovat udržitelné pěstování a prodej zemědělských produktů a poskytují za tímto účelem pomoc všude, kde je třeba.
Pokud jde o suroviny se zvláštními vlastnostmi, náš přístup je dlouhodobý, a následkem toho jsou naši dodavatelé a naše výrobky kvalitní. Věříme v inovace a význam výzkumu, pokud je v jeho rámci možné vědecké ověřování.
Ferrero se snaží vyhledávat nové zdroje surovin, především v rozvojových zemích, s cílem zajištění trvalého rozvoje jakosti a růstu místních ekonomik. Hlavními surovinami, které Ferrero pro výrobu svých produktů používá, jsou kakao, lískové ořechy a mléko.
Naše kakao pochází z Pobřeží Slonoviny, což je největší světový producent kakaa, z Ghany a z Ekvádoru, a nakupujeme jen z hlavní sklizně a odrůdy nejvyšší jakosti, jako je slavná odrůda „Arriba”.
Společnost zpracovává kakaové boby ve svých provozovnách a její hlavní výrobci čokolády používají vlastní speciální recepty různé pro jednotlivé koncové výrobky.
Ferrero je jedním z největších koncových uživatelů lískových ořechů na světě a vybírá si pro své výrobky jen ty nejlepší odrůdy. Společnost si vybudovala dílny a systém ochutnávání na základě exkluzivně používaných technologií, které zajišťují maximální kvalitu a posilují aroma a chuť této základní přísady.
Mléko, hlavní přísada všech výrobků pro děti, je nakupováno od evropských dodavatelů, kteří jsou pečlivě vybíráni mezi nejspolehlivějšími provozovateli mlékárenských podniků. Naše mléko je ideálně čerstvé, což zaručuje vynikající jakost našeho důležitého a chutného výrobku pro děti.
Stejnou péči a pozornost věnujeme i ostatním surovinám, jako je káva, třešně, kokos, cereálie apod.