TECHNOLOGIE
Jediný způsob, jak může společnost zásobovat trh miliony kvalitních cukrářských výrobků denně, je zaměřit se na strategii neustálé inovace uplatňované nejen v procesu výroby, ale i v balení. To je případ společnosti Ferrero, která každý rok investuje do aplikací svých organizačních a technických inovací do svých výrobních linek. Společnost je držitelem řady patentů, které chrání tvůrčí činnost a představivost jejích návrhářů, jak je aplikována na techniky průmyslové výroby.
Trvalý důraz na kvalitu ve spojení s potřebou vytvářet zcela jedinečné cukrářské výrobky, často vyžaduje vývoj speciálních technik a strojů. V případě společnosti Ferrero Rocher se jedná například o kulatá oplatka. Tento speciální prvek – nezvyklý tvar vafle, který byl již mezitím uplatněn v řadě dalších výrobků Ferrero – vyžadoval výzkum a konstrukci speciálního stroje, který byl předtím na trhu neznámý. Ferrero také určuje další směr vývoje svým avantgardním balením, pro jehož účely studuje a vyvíjí druhy obalů schopné zlepšit ochranu a zachování jakosti výrobků a prodloužit tak jejich životnost (a tedy dobu do doporučené spotřeby). To je zaručováno pečlivým testováním všech fyzikálních, chemických a mikrobiologických podmínek. A nejdůležitější je vývoj nových technických řešení, které dokáží zajistit, že obal ochrání výrobek před extrémními teplotami v nepříznivých klimatech, a bude aktivní (dokáže například chránit a uchovávat potraviny díky absorpci kyslíku), nedá se pomačkat (a dokáže tak ochránit výrobky před případnými deformacemi) a vytvoří pevnou kyslíkovou bariéru (díky vysoce nepropustné fólii, která je zejména nepropustná pro kyslík) jako prevenci oxidace.
I jednoduché postupy, jako je uvázání stužky nebo ozdobení výrobku, mohou být problematické, pokud je potřeba je udělat s obrovským množstvím hotových výrobků. Tento proces prakticky nejde zvládnou manuálně, aniž bychom riskovali kvalitu výrobků. Z toho důvodu musela společnost Ferrero zavést vysokou úroveň automatizace svých výrobních linek, aby zlepšila vzhled svých výrobků standardními ozdobami při udržení minimálního počtu potřebných výrobních kroků. Systémy a stroje byly navrženy tak, aby dokázaly pracovat na mnoha výrobcích současně, a přitom si udržely individualitu péče a pozornost typickou pro ručně dělané výrobky.